Drie jaar geleden ben ik begonnen met fotografie, voornamelijk op gebied van newborns. Baby’tjes zijn zo zoet en klein. Vrij snel wist ik dan ook al dat dit is wat ik wilde gaan doen en ben ik veel verschillende workshops gaan volgen, want je bent niet zomaar newborn-fotografe. Daarnaast kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook zwangerschap-shoots deed, dus ook daar ben ik mij in gaan ontwikkelen. Mijn kennis stop ik dan ook in elke shoot die ik doe.

Tegenwoordig vind ik deze twee soorten sessies het leukste om te doen. Daarom focus ik mij tegenwoordig dus ook op zwangerschap- en newbornshoots. Ondertussen heb ik een grote voorraad aan accessoires voor zowel aanstaande mama’s als kleintjes. Elk zwanger model kan gebruikmaken van de prachtige jurken die ik in mijn collectie heb.

Elke aanstaande mama en elk kindje is uniek. Momenten gaan voorbij, maar foto’s blijven!

NEWBORN SESSIE

Echt baby’tjes, dat zijn ze maar even. De eerste weken vliegen gewoon voorbij. Deze magische tijd leg ik graag voor je vast. Een newborn-sessie vindt plaats als je kleintje tussen de 8 en 24 dagen oud is. Zodat jullie de eerste week lekker voor jullie zelf hebben, even een klein beetje zijn bijgekomen en de baby ook wat gewend is.

Newborn-sessies duren gemiddeld 2 tot 3uur, want er moet natuurlijk genoeg tijd zijn

om te voeden, te knuffelen en even rust te nemen. We hebben het niet voor het zeggen wanneer de baby namelijk in slaap zal vallen.

Newborns doe ik alleen bij mij in de studio, zodat ik 100% zekerheid heb qua ruimte en licht. Ondertussen heb ik een groot aanbod wat betreft outfits, mutsjes, haarbandjes en kleden, dus je hebt keuze genoeg. Van te voren hoor ik graag van jullie welke kleurenschema's jullie mooi vinden, zodat ik dit kan afstemmen met de foto's.

De veiligheid van jullie baby staat te allen tijde centraal. Door mijn ervaring en kennis die ik heb opgedaan in de workshops die ik heb gevolgd, kan ik – samen met jullie – heel goed aanvoelen of een baby zich prettig voelt. Wit een baby iets niet? Dan doen we het niet. Baby’s zijn geen robots, maar hele kleine fijne wezentjes die al heel goed kunnen laten merken waar hun grens ligt.

Gelieve tijdens de fotoshoots GEEN foto’s te maken van de baby met mobiel of andere apparatuur. Backstage-foto’s mogen wel – ik zou het heel leuk vinden als je me die na afloop wil sturen!

SITTER SESSIE (vanaf 8 tot 11 maanden)

De naam sitter-sessie zegt het eigenlijk al: deze sessies zijn bedoeld voor kindjes die al zo goed mogelijk zelfstandig kunnen zitten. Deze sessies zijn puur en simpel, zodat de schoonheid van het kindje goed naar voren komt.

Rond een maand of 8 kunnen de meeste kindjes wel een beetje zelfstandig zitten. Op een mooie neutrale achtergrond met leuke rompertjes of een ontbloot bovenlichaampje maak ik de lieve, vertederende foto's. Dit kan op een kleedje of in een prachtig rekwisiet. Je kunt overigens ook zelf iets meenemen. Heb je bijvoorbeeld een mooi oud kanten wat ooit door overgrootoma gemaakt is? Neem mee!

Deze sessie duurt ongeveer een uurtje. Vaak zijn kinderen van deze leeftijd snel hun concentratie kwijt, dus wil ik ze niet langer belasten met stil zitten.

CAKESMASH SESSIE

Ja! Je kleintje wordt bijna 1 en dit is uiteraard een bijzondere leeftijd! Een grote mijlpaal! Bij een cakesmash kun je ervoor kiezen om een uitnodiging te laten maken. Het kindje zal het allemaal heel interessant vinden, want dit zal waarschijnlijk de eerste keer zijn dat hij/zij zo’n grote taart ziet! Houd rekening met de datum dat de uitnodigingen verstuurd moeten worden, zodat we de sessie op tijd kunnen plannen.

De taart zelf wordt in overleg met jullie samengesteld wat betreft kleuren, vorm en decoratie. Zelf beschik ik over achtergronden en verschillende accessoires. Geef van tevoren ook duidelijk een kleurenschema aan of misschien een thema. Dan zal ik mijn uiterste best doen om de set zoveel mogelijk in deze kleur of stijl aan te kleden.